Bildregn över ett soligt MaltaTisdagstips

Den här veckan blir det som sagt Maltatips. Tre restauranger närmare bestämt. Den första låg i en liten gränd i staden där vi bodde, Sliema. De serverade klassisk och fantastiskt god maltesisk husmanskost. Portionerna var gigantiska och priserna var snälla för plånboken. Stället hette Ta' Kris och var välkänt bland lokalborna. Deras "dagens" är väl värt att pröva.

La Terrazza är precis som det låter en terrass med fantastisk utsikt över St. Julians bukt. Det ligger lite avsides från resten av nattlivet och vägen dit är lite svårhittad, men skyltad. Maten var mer åt "fine dining" hållet fast i en light variant. ALLT var gott, fräscht och nytänkande. Riktigt bra viner också.

Sista restaurangtipset blir Bacchus i den gamla medeltidsstaden Mdina. Stället ligger i en källare som en gång var ett vapenvalv eller nåt. Riktigt fancy mat men på ett bra sätt. Det enda som var dåligt var att det var väldigt dyrt så man kunde inte direkt beställa in allt på menyn. En sallad gick på en dryg hundring, fast då var det också en av de godaste salladerna någonsin.

Äntligen hemma

Kom hem igår men var alldeles för trött för att skriva nåt. Valde att packa upp och sova istället. Men nu är jag fit for fight och har massor att berätta om semestern på Malta. Tänkte lägga upp alla mina bästa tips imorgon i "Tisdagstips", det verkar passande. Tänkte även ge er en ordentlig bildkavalkad eller två, men har ännu inte kollat igenom kamerorna, så idag får ni nöja er med en kort sammanfattning än så länge.

Malta var galet varmt, troligtvis den varmaste resan jag gjort någonsin. Det tog ca tre dagar innan jag riktigt förstod mig på ön, människorna, kommunikationerna och ja, allt. Dessutom var det vänstertrafik så man kollade konstant åt fel håll när man skulle gå över gatan. Under den gångna veckan har vi hunnit med galet mycket. Vi har varit på flertalet museum, åkt båt runt hela ön, badat, solat, stosat runt på medeltidsgator, ätit god mat, druckit bra viner, tittat på fyverkerier, hoppat undan för kackerlackorna på gatan och massor med annat.

Veckans bild

Medan jag njuter av sol och värme så kan väl ni njuta av denna fantastiskt vackra Stockholmssilhuett och perfekta solnedgång.


Malta, here I come!

Nu har det regnat i säkert ett dygn här i Stockholm, och inte så lite heller, men imorgon blir det sol och 27° varmt. Inte i Stockholm kanske men dit jag ska. Jag drar till Malta imorgon i hopp om bättre väder, lugn och ro, god mat, bra viner och massa trevliga upplevelser. Himla trevligt ska det bli. Ha det gött så hörs vi när jag är tillbaka.

Söndag imorgon?

Jag är galet trött och har ingenting intressant att berätta. Jag längtar bara hela tiden tills den här veckan är slut och jag får ytterligare en vecka semester. Jag åker ju till sol och värme på söndag och nu när det verkar som det blivit höst här hemma så känns det ännu bättre. Kan det inte vara söndag imorgon?

Festen

Festen i lördags var hur kul som helst. Jag bjöd på en medelhavsbuffé som verkar gått hem, fast vi äter fortfarande rester, men det hade ju varit jobbigt om saker inte hade räckt. Efter maten körde vi en liten tipsrunda som följdes av tårta och presentöppning. Hela kvällen var toppen och alla mina favoritpersoner var här och firade. Jag önskar bara att jag hade hunnit med att umgås med alla lite mer. Det blev liksom en halv konversation här och en halv där. Lite synd, men jag ska inte klaga. Gårdagen var dock inte lika rolig så det blev film hela dagen varvat med en tupplur eller två i soffan och nu är livet som vanligt igen.

Bök och stök

Idag hinner jag inte riktigt med mer än ett kort inlägg. Jag stökar för fullt i köket för att hinna färdigt med all mat till festen ikväll. Dessutom måste jag hinna med att hoppa ur mjukiskläderna och hoppa i festoutfiten och sminka mig festfin, vilket när man är 30 inte längre tar fem minuter, haha. Hoppas ni får en fantastisk lördag.

Jag preppar

Även om jag är ledig den här veckan så känns det inte riktigt så. Jag har stressat runt på diverse olika saker, allt från modevisningar till matinhandling och olika ärenden. Nu ska väl dock allt vara inköpt så morgondagen tänkte jag tillbringa i köket. Jag har ju min 30 års fest på lördag och då ska jag bjuda på buffé och massor med alkohol. Det kommer nog att bli sjukt kul men det är en hel förberedelser och jag är katastrofalt dålig på att tidsplanera. Ja, ja, alla ska väl vara dåliga på nåt.

Tisdagstips

Idag inleds Mercedez-Benz Fashion Week Stockholm. Det innebär att modet flödar över hela Stockholm, men främst över Berns. Ska själv gå på några visningar idag och det blir nog superkul. Kanske kan jag hitta lite inspiration för min fest på lördag. Hoppas.

Fiske(o)lyckan

Nu är jag hemma igen och jisses vilken sak jag har att berätta. I lördags var jag och sambon ute och fiskade en stund på eftermiddagen. Vi hade hittat en bra plats vid vassen där vi lade ankare och stod och kastade från båten. Efter någon timme, utan lycka, så drar jag iväg ett kast som jag trodde skulle sitta perfekt i vasskanten. Jag ser hur linan löper ut, men varken ser eller hör hur draget dimper ner i vattnet. I samma sekund som jag ställer frågan för mig själv, "var tog den vägen?" så hör jag ett "aaaajjjjj".

På en gång så inser jag att nappet jag fått är min sambo. Jag vänder mig om i tron om att toppen av kroken har hamnat i ryggen eller armen på honom, men får till min fasa se att den har satt sig i kinden på honom. Chockad går jag närmare och får se att den åkt in, med hulling och allt, ända tills den böjs. Vi sätter oss båda ner och börjar resonera om hur vi ska lösa detta. Ska vi dra ut den? Och om vi gör det har vi några verkyg att ta hjälp av eller ens något att stoppa blödningen efteråt. Ska vi knipsa av den? Med vad? Vi inser snabbt att vi nog borde ta oss in till land och få hjälp med att få ut den. Vi ringer till hans pappa som får komma och hämta oss vid bryggan. Hela vägen in mot land varvas ungefär en miljon förlåt med skratt, för det är så stört, och en massa "tänk om den hamnat i ögat".

Väl i land inser vi att han måste nog åka till akuten för om vi själva skulle försöka få ut kroken skulle nog hullingen slita sönder halva kinden och dessutom måste han ju få en stelkrampsspruta. Så sambon och hans pappa åker till akuten i Tierp, vilket ligger en halvtimmes bilfärd därifrån. Väl där går han fram till kvinnan i luckan, med hela draget hängandes i kinden och säger "det är väl uppenbart vad jag söker hjälp för". Eftersom de är själva på akuten så får han komma in på en gång. De tar bort kroken och 40 minuter senare är de hemma igen, han med ett plåster där kroken satt.

Det lustiga är att kvällen innan hade vi sett filmen "Den där Mary" och skrattat gott åt när samma sak händer Ben Stillers karaktär. Vi skrattade nog minst lika gott åt detta. Skämten haglade från alla håll under resten av kvällen, även om det för min del var fyllt med en hel del dåligt samvete och ånger för att jag varit så klantig.

Veckans bild

I lördags kväll samlades vi några stycken för en bit mat och några glas vin på Orangeriet. Vi njöt av vädret, tillvaron sällskapet och utsikten, som under en stund såg ut så här.


Bakom mina solglasögon

Nu är jag ledig en vecka och det är ju då typiskt att vädret ska bli piss. Hela veckan när jag har jobbat har det ju varit toppenfint. Varför skulle man förvänta sig nåt annat liksom. Jag har gått runt hela veckan med solglasögon, hela vägen hemifrån till jobbet och vise versa, och det är så roligt att iakta folk när man har mörka glas som döljer ens egen blick. Flera gånger dagligen märker man hur folk blir lite obekväma för de tror att man stirrar på dem när man egentligen bara sitter med huvudet rakt mot dem men blicken lite nedåt eller åt sidan. Ja, ja, bara en rolig iaktagelse från veckan som varit. Om vädergudarna har rätt så återgår väl saker till normalt nästa vecka och då får man väl sitta och titta ut genom fönstret igen. Nu ska jag och sambon ut på landet igen, bara över helgen dock. Ha en fin helg.

Stinkbomben

Igår morse på väg till jobbet så kommer en kvinna och sätter sig bredvid mig efter bara en station. Inget konstigt i det visserligen, men den här kvinnan hade så fruktansvärd andedräkt att jag visste inte vart jag skulle ta vägen. Så fort hon satt sig kände jag denna hemska odör sprida sig i luften. Helt otroligt att hon ens gick utanför dörren på morgonen. Jag var tvungen att vrida lite på mig och luta mig bort från henne. Jag fick svårt att koncentrera mig på boken jag läste.

Hela resan satt hon i en konversation med en man mittemot, vilket troligtvis också var anledningen till att jag konstant kände hennes andedräkt komma som rökmoln i luften. Jag önskade så att hon bara kunde hålla käften eller att de inte haft så jäkla mycket att prata om. Men hennes mun gick i ett HELA resan.

Vanligtvis brukar jag säga till om någon, vän eller främling, har något i tänderna eller mascara under ögonen eller dylikt, men när det är andedräkten... var börjar man? Ursäkta, men du luktar skit i munnen. Jag har inte riktigt mage att säga det till någon jag inte känner. Så det var bara att genomlida resan som idag kändes dubbelt så lång och försöka andas med munnen för att undvika att svimma.

Tisdagstips

Kan man tipsa om nåt annat en Pridefestivalen den här veckan? Nej, det kan man inte. Speciellt paraden brukar vara väldigt rolig att se och en folkfest utan dess like. Tyvärr kommer jag inte kunna se den nu på lördag, ska ut på landet igen och försöka dra upp gammelgäddan, haha. Om ni är intresserade av festivalen så hittar ni programmet HÄR.

RSS 2.0