Valborgsmässoafton

Jag har haft en ganska hektisk dag. Jag va uppe i ottan (kändes det som). Trött ock lite lätt bakis tog jag mig till frisören där jag spenderade typ 3 timmar. Fin i håret traskade jag vidare för att titta på körsbärsblomningen i Kungsträdgården. Helt underbart vackert. Sen var det shopping för hela slanten och med mig hem fick jag sandaler, en väska, lite köksprylar och framför allt en grym födelsedagspresent till en kompis. Sjukt trött kom jag hem och kastade mig i sängen för en powernap som drog ut på tiden nån timme eller så. Så nu måste jag börja fixa mig för festen ikväll. Får berätta mer imorgon. Ha en grym valborg, vad ni än gör.

Skitäckligt

En sak som jag kom att tänka på idag när jag var på väg hem var vad folk faktiskt pratar om i mobilen på tågen. Jag satt mittemot en man som pratade i telefon. Till en början var det ett fullt normalt samtal och jag tänkte inte ens på vad han sa. Efter ett tag dock, så börjar han berätta om en konversation han haft under dagen med, vad jag verkligen hoppas var, hans inte alltför gamla son.

Jag ska inte berätta i detalj vad han sa, för det förtjänar ingen att behöva lyssna på, men han pratade om hur den här personen hade bajsat på sig och om lukten och att han verkligen skulle behöva gå på toa. Helt sjukt. Inser folk inte att om man sitter på ett tåg eller en buss så har man inte bara en konversation med personen på andra sidan luren utan med alla omkring en också? Så kanske att man då inte ska snacka om de mest privata sakerna. Alla är inte intresserade av att lyssna på det. Så nästa gång du får för dig att prata skit på tåget tycker åtminstone jag att du ska skita i att öppna munnen överhuvudtaget.

Fruktansvärt

Min uppdatering har den senaste tiden varit katastrofal. Har visserligen inte varit hemma så mycket, men ändå. Bättring på G. Har dock haft en massa skoj för mig. Några dagar på landet fyllda med fiske, skogspromenader och djurklappning. Skönt med lite miljöombyte ibland. Fast det är alltid lika skönt att komma hem. Tänkte bara titta in och berätta att jag lever och att det kommer ett bättre inlägg imorgon.

Veckans bild

I Sturegallerian stod detta och utsmyckade ett hörn. Ett himla fint arrangemang som får åtminstone mig att önska att jag hade en trädgård.


Glad Påsk


Skärtorsdagen

Dagen består av att ta sig bort från Stockholm. Men det ska nog gå bra, jag menar hur många åker egentligen från stan en dag som denna? Just ja, typ alla. Även om jag älskar Stockholm så ska det bli superskönt att komma ut på landet. Vi ska upp till sambons pappas ställe och det ska bli så himla kul. De har nämligen får och ett av fåren ska få lamm vilken dag som helst. Hur grymt? Och ägg lär det också bli, direkt från hönsen på gården. Blir inte mycket färskare än så. Ja ja, dags att komma igång nu. Har lite att stå i innan vi drar, men jag har tidsinställt några inlägg under helgen så att ni inte blir ensamma utan mig. Glad Påsk på er.

Tisdagstips

Vad ska man tipsa om, en dag som denna, när allt verkar gå fel. Känns som jag har flängt fram och tillbaka hela dagen, SL har strulat, datorn åkte på nåt virus, fick veta att jag har diskbråck. Ja ni fattar poängen. Men, men det är sånt som händer på tisdagar och det är just därför "tisdagstips" behövs. Man behöver något som ljusar upp även den mörkaste av dagar. Nu är det visserligen ljust, ute alltså, och varmt (relativt iaf), så det finns nog bara en sak jag kan tipsa om en dag som denna....UTESERVERINGAR!!!!!!!!

Jag har i princip längtat sen i november att kunna säga det. Så ta med er ett gott sällskap och sätt er på er favorituteservering efter jobbet, under infravärmen med ett glas rosé i handen. Sätt på er solglajorna. Ta en klunk och njut. Lev livet för fan. För i det här landet kan det fan vara ett halvår tills du får chansen igen. Tyvärr hinner jag inte själv den här veckan (lämnar stan på torsdag) men nästa vecka hittar ni mig i solen på Hjördis.

Käppar i hjulen

Älskar att våren äntligen har börjat på allvar. Ett problem bara som det fina vädret för med sig. Alla jävla cyklister som tror att de äger hela stan. Ofta så skriver jag ju i bloggen om en massa oskrivna regler, men i detta fall så finns det jättetydliga skrivna regler som cyklisterna ska följa, men nästan alltid skiter i. Heldragen linje ska inte passeras, väjningsplikt gäller och viktigast av allt, vårdslöshet i trafiken är ett riktigt begrepp. Detta är ett riktigt problem som i allra högsta grad framkallar en ordentlig syndromattack, eller ja, den bokstavliga attacken har ju inte kommit än, men tro mig, den kommer.

Inom snar framtid kommer jag börja gå runt med käpp, inte för att jag behöver, är gammal eller tycker att det är coolt men för att kunna sätta den i hjulen på cyklistjävlarna som har mage att cykla i full fart i gångbanan när det finns gott om plats i cykelbanan alldeles bredvid. Eller de som plingar frenetiskt när man tydligt går i gångbanan och de kommer bakifrån. Eller den värsta sorten, de som försöker döda en genom att gasa när gångbanan korsar cykelbanan och de ser att man kommer. Bryt mot dessa regler om ni vågar och ni kommer önska att ni hade hjälm för då släpper i syndromsubban lös på egen begäran. Ni förtjänar inget mindre än en käpp i hjulet.

Veckans bild

En sak som jag verkligen älskar att göra i den här staden är att strosa runt och handla i en saluhall. Både Hötorgshallen och Östermalmshallen är fantastiskt inspirerande att gå i. Bilden är från Östermalmshallen och det är synd att man inte får uppleva varken ljud eller dofter genom att titta på den för det är DET som gör hela upplevelsen.


Denna dag

Äntligen börjar mitt hälsotillstånd gå åt rätt håll. Idag har jag tom orkat byta däck på bilen (eller snarare lämnat in den för däckbyte), lite ärenden och tvättat. Var visserligen tvungen att ta en powernap mitt i allt, men ändå. Dessutom har jag lagat en risotto med salsiccia och svamp som just avnjutits och strax väntar en filmkväll. Så rolig blir min kväll, men förhoppningsvis kan både jag och bloggen vara tillbaka till normaltillstånd redan imorgon. Håll tummarna för det.

Rolig vecka...verkligen

Min vecka har typ inte varit rolig någonstans. Den började visserligen bra, men sen blev jag ganska snabbt sjuk. Och att vara sängliggande är inget jag tycker om. Jag har visserligen varit så deckad att jag inte haft ork att ens lyfta ett finger, men jag blir ändå så oerhört rastlös av att inte göra något. Och igår kom ju dessutom de värsta ryggsmärtorna jag upplevt i hela mitt liv.

Idag har jag gjort allt i min makt för att försöka bli av med både förkylning och ryggont. Jag har tagit en promenad, en riktigt lång dusch, legat på spikmattan, lagt en värmekudde på ryggen och stretchat. Inget av vilket har funkat. När jag slutligen inte stod ut med smärtan längre så ringde jag en naprapat för en akuttid. Jag kom dock endast till en telefonsvarare...och de har fortfarande inte ringt upp. Så nu är jag fullproppad av värktabletter och det är ungefär det bästa som jag gjort idag (eller på hela veckan egentligen). Det är verkligen det enda som hjälper. Snart dags för påtår.

Aj, aj, aj

Efter ytterligare en sängliggande dag som endast varvats med tv-tittande, läsande och sömn, har jag nu en sån ofantlig ryggont att jag inte vet var jag ska ta vägen. Kan inte ens längre tänka klart. Kan inte heller hitta ett sätt att ligga, sitta, stå utan att smärtan tar över. Sen blir jag så sjukt förbannad för att jag tydligen missat den finate vårdagen hittills.

Sjukling

Idag har jag varit sängliggande hela dagen. Jag tror jag har allt i boken, ont i huvudet, ont i halsen, illamående, feber etc etc. Förhoppningsvis blir morgondagen bättre. Nu ska jag sova lite till medan ni tycker synd om mig.

Genialiskt konstaterande

Om det ser ut som vår, känns som vår och luktar som vår, då är det fanimej vår på riktigt. Och det är just det det har varit i Stockholm idag. Underbart.

För övrigt kan jag berätta att jag och sambon var och käkade på Döden i grytan i lördags. Trots att atmosfären var fantastisk så var jag lite lätt besviken. Kaninen var dock makalös och vi fick ett lika makalöst vin till, men i bruscettan vi åt till förrätt tyckte tydligen kocken att det inte räckte med typ en hel vitlök hackad i tomatröran, för han hade även skivor av vitlök på brödet. Så varken jag eller sambon stod ut med vår egen andedräkt igår. Sen hade servicen kunnat vara betydligt bättre. Servitören var tyvärr alldeles för upptagen med att försöka få sig ett ligg med någon av tjejerna vid bordet bredvid för att kunna ge någon service till någon annan, men så är det väl med män när de börjar tänka med det lilla huvudet.

Veckans bild

Jag besökte i veckan den här otroligt fina butiken i Sturgallerian, och gott doftar det också. Verkligen en himla fin oas i en annars ganska steril miljö.


Hipp hipp hurra

Idag blir det firandes på flera håll. Först blir det 2-års kalas hos min bror. Fast det är alltså inte han som fyller två utan hans son. Innan dess måste jag dock hitta en present. Typiskt mig att vara ute i sista stund. Ikväll ska jag och sambon ut och käka på tu man hand. Det är då nämligen dags för nästa firande, vår 6-års dag. Det ska nog kunna bli en riktigt trevlig lördag det här.....så länge en ledning inte trillar ner vid Karlberg för tredje dagen i rad så att det blir totalstopp i trafiken det vill säga.

Open sesame

Folks beteende förvånar mig ibland. Varje morgon när jag kommer till Centralen med tåget så trängs man ner för trappan och genom spärrarna. När man sedan närmar sig de självöppnande dörrarna, och bara ett av dörrparen är öppet så vågar folk inte gå mot någon av de stängda dörrarna. Det vore väl katastrof om man faktiskt var tvungen att öppna en dörr för hand, eller? Därför väljer folk att trängas mer än növändigt för att slippa öpnna själv. När de sedan ser att även de dörrarna öppnas automatiskt för att någon närmar sig dem så sprids folkmängden ut och fördelas över alla dörrar. Jag tycker att det är ett så klassiskt svenskt/Stockholmskt beteende att leka "alla följer John" och ingen vågar ta initiativet att sticka ut ens lite.

Tisdagstips

Igår var det tjejmiddag med gänget jag växte upp med på Marion's Gastro Diner. Det är den gamla biografen Royal på Kungsgatan som för snart ett år sedan blev ett klassiskt diner med amerikansk mat och bowling i två plan. Riktigt trevlig atmosfär i lokaler som känns lite som The Peach Pit från Beverly Hills-serien. Sen gjorde säkert sällskapet sitt för en lyckad kväll.

Veckans bild

Den nya Waterfront byggnaden kan vara en stark kandidat till Stockholms fulaste byggnad. Den passar liksom inte in.


Lördagsplaner

Ikväll bjuder jag på middag. Om det finns en sak jag verkligen vill ägna mina helger åt så är det att laga och äta god mat. I köket mår jag bra. Jag kan dessutom lägga timmar utan problem på att planera en middag. Kvällens meny ser ut att bli pilgrimsmusslor med jordärtskockspuré till förrätt (om jag inte ändrar mig och gör en klassisk bruscetta istället). Varmrätten består av lamm med en rotsaksbearnaise och sparris och efterrätten blir rabarberbakelse med antingen hemmagjord vaniljglass eller vaniljsås. Lutar mer åt glassen faktiskt.

Men innan jag kommer till den roliga biten då jag får gå loss i köket så ska jag handla och städa. Mindre kul men ack så nödvändigt. Måste bara slita mig från soffan och datorn först. En av kvällens gäster sa att hon har ett STORT Stockholmsproblem att berätta om så nu dör jag av nyfikenhet. Vad kan det vara? Kärringar, tonåringar, rulltrappor, barnvagnar, SL. Listan kan göras lång. Finns en risk att ni får läsa om det imorgon.

RSS 2.0