Tisdagstips

Den här veckan blir det som sagt Maltatips. Tre restauranger närmare bestämt. Den första låg i en liten gränd i staden där vi bodde, Sliema. De serverade klassisk och fantastiskt god maltesisk husmanskost. Portionerna var gigantiska och priserna var snälla för plånboken. Stället hette Ta' Kris och var välkänt bland lokalborna. Deras "dagens" är väl värt att pröva.

La Terrazza är precis som det låter en terrass med fantastisk utsikt över St. Julians bukt. Det ligger lite avsides från resten av nattlivet och vägen dit är lite svårhittad, men skyltad. Maten var mer åt "fine dining" hållet fast i en light variant. ALLT var gott, fräscht och nytänkande. Riktigt bra viner också.

Sista restaurangtipset blir Bacchus i den gamla medeltidsstaden Mdina. Stället ligger i en källare som en gång var ett vapenvalv eller nåt. Riktigt fancy mat men på ett bra sätt. Det enda som var dåligt var att det var väldigt dyrt så man kunde inte direkt beställa in allt på menyn. En sallad gick på en dryg hundring, fast då var det också en av de godaste salladerna någonsin.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0